Mijn Interieur Blog

Alles Over Een Mooi Interieur

Mijn Interieur Blog - Alles Over Een Mooi Interieur

Rubber Matten

Rubber Matten Voor Buiten

Soms ligt de nadruk bij rubber matten idd op buiten, dit komt omdat er helaas matten verkocht worden die echt een uur in de wind stinken, deze wil je dus absoluut niet binnen hebben. Zelfs na enkele weken buiten blijven dit soort rubber matten stinken. Maar waarom stinken ze.

rubber mattenDe reden is vaak eenvoudig, prijs. Op internet moet het voor veel consumenten schijnbaar goedkoop zijn. De kwaliteit kun je niet zien of ruiken dus gaat men voor de goedkoopste mat. In het geval van rubber matten is dat dan niet altijd de beste koop. Rubber is een product waarmee men veel kan doen. Er kunnen eenvoudig goedkope materialen in verwerkt worden zoals vulstoffen of goedkope rubbers. Dit laatste zorgt vaak voor de stank. Ook de goedkope vulstoffen dragen niet bij aan de kwaliteit van de mat. Vergelijk het met autobanden, het is ook rubber maat de verschillende test laten grote verschillen in zuinigheid, slijtage, remweg en nog meer zaken zien. Bij rubber matten is hetzelfde van toepassing.

De goedkope rubber matten zijn vaak ook dunner en lichter van gewicht, na verloop van tijd laten ze haarscheurtjes zien, drogen uit en na een paar jaar kun je ze weggooien. Dit in tegenstelling tot grootmoeders rubber ringmat die er na 30 jaar nog steeds bijligt.

De bekende fingertip matten met de vele vingers laten het verschil in kwaliteit nog beter zien. Deze borstelende vingers bewegen op en neer en dat veroorzaakt slijtage in het rubber. De goedkopere fingertip matten laatn deze slijtage zien door het afbreken van de vingers, het zullen er meer en meer worden tot je kale plekken ziet. De duurdere rubber matten hebben veel minder last van dit probleem. Kopt u dus een rubber mat kijk dan hoe u deze wil gebruiken. Voor huishoudelijk gebruik zal een goedkope kwaliteit geen probleem zijn, voor bedrijfsmatig gebruik is een duurdere betere kwaliteit aan te bevelen.

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*